Josefines yndlingslegeGålegen på puslebordet

Josefine var næsten helt nyfødt, da mor fandt ud af, at Josefine lavede gåbevægelser, hvis man holdt hende i oprejst stilling. I løbet af de næste par måneder, udviklede dette sig til en rigtig sjov leg.

Hver gang Josefine var blevet skiftet, kunne hun godt lide lige at gå nogle gange hen ad puslepuden. Så sagde mor: "Kom hen til mor og få en krammer!", og så stavrede Josefine afsted.

På et opdagede hun, at babyen inde i spejlet også gik hen til sin mor og fik en krammer, og så blev legen bare endnu sjovere.

Det var mest en leg, hun legede, indtil hun blev ca. 4-5 måneder gammel. Så ville hun hellere gribe fat i ting og lidt længere omkring. Men det er stadig en leg, man godt kan lege af og til.


Vend-på-hovedet-legen

En leg, som Josefine mest leger med sin far, men den er mest rigtig, når mor også er med. Så vender far Josefine på hovedet. Det synes hun nemlig er rigtig sjovt. Mor synes også, det er sjovt, men engang kom far til at sige, at mor ikke kunne lide det, og så opstod legen.

Far tager Josefine og siger: "Nu skal vi skynde os, mens mor ikke kigger", og så kigger mor selvfølgelig. Så finder hun sin fy-fy finger frem og ryster på hovedet, som om hun slet ikke vil have, at Josefine vender på hovedet.


Smide-aben-på-gulvet-legen

Efter at Josefine havde lært at sidde selv, begyndte hun somme tider at komme op i den høje stol, når mor og far skulle spise. I starten skulle hun ikke selv spise, men så fik hun noget legetøj med.

Det varede ikke længe, før Josefine fandt ud af, at det var sjovt at smide tingene ned på gulvet. Især var det sjovt at smide en af de små bade-aber ned - den havde nemlig sådan nogle lange arme, det var godt at holde i, og så var der en lille klokke inden i.

Når aben var smidt ned, samlede far den op, og så sagde aben: "Øh...altså...kan vi ikke aftale, at nu øh kommer jeg hen til dig igen, øh, men så smider du mig ikke ned på gulvet?" Men Josefine smed selvfølgelig aben ned alligevel. Og aben bliver ved med at komme tilbage, selvom den hver gang siger, at nu gider den ikke mere, hvis hun bliver ved at smide den ned.


Hvor-er-far-og-Fine-legen

Om morgenen plejer mor at stå op, når Josefine har spist morgenmad inde i sengen. Det er som regel allerede mellem 5.30 og 6, og så sover Josefine videre sammen med far.

Når hun så vågner, plejer far gerne at lege med hende lidt tid, før de står op. Nogle gange leger far en lidt kedelig leg, der hedder "sove-videre-legen". Nogle gange er den sjov nok, men det er sjovere, når han tager Fine ind til sig og lægger dynen over hovederne på dem begge.

Så siger han: "Hvor er far og Fine henne?" Det er helt mørkt, så det er ikke helt til at se, hvor de faktisk er, men så løfter far dynen og siger: "DER er far og Fine!" Så griner Josefine, for det kunne hun nemlig også godt se!


Den-farlige-ammepude-leg

Nogle gange lægger mor sig ned på maven på gulvet for at lege med Josefine. Hun ligger jo tit på maven og leger dernede. Det er rigtig sjovt, hvis mor tager ammepuden med, for så gemmer hun sig bag ved den, siger nogle sjove lyde, og lige pludselig titter hun frem og siger: "Buuuh!"

Det er lidt farligt, men meget, meget sjovt, så Josefine kommer tit til at klukke af latter. Og nogle gange trækker mor ammepuden lidt væk fra Josefine for lige pludselig at skubbe den hurtigt hen mod hende. Så bliver hun tit lidt forskrækket, og det er smadderskægt.

Legen slutter som regel med, at mor og Josefine ligger og kigger på hinanden fra hver sin side af ammepuden. Og nogle gange får Josefine en flyvetur bagefter.


Siden bliver løbende opdateret med flere lege...