Onsdag den 24. december 2003


Jeg syntes Jul virker sjovt, selvom jeg ikke helt er sikker på hvad det går ud på. Det er vist er vist noget med at køre i bus, besøge oldemor og nogen andre ting.
Dagen startede med at jeg stod op med far. Jeg syntes det var sådan et godt tidspunkt at vågne på, men far så helt forkert ud i hovedet, og mumlede noget om at klokken var seks, og jeg måske godt kunne have sovet et par timer til. Det er muligt, men jeg er altså uenig. Det var et godt tidspunkt at stå op på, for jeg havde mange ting der skulle nås.

Først var der morgenmaden. I stedet for havregrød med rosiner, som jeg godt kan li' men får altid, lavede far toast med rejeost - som jeg fik lov til at spise inde i stuen! Bagefter spiste jeg en risifrutti sammen med far - hvis man altid får toast og risifrutti til morgenmad kan jeg vist godt lide Jul!

Bagefter bestemte jeg mig for at lege kravle-op-og-ned-leg på mit nye Peter Plys-bord, og imens lagde far sig på sofaen og sagde lissom en støvsuger. Så legede jeg lidt med mors støvler, før jeg syntes far da godt kunne komme og lege lidt. Så stillede jeg mig ved siden af ham, og hev lidt i hans hår (der også er blevet kort - det var rigtig svært at kende ham først, og jeg måtte se en del på ham, for at være sikker på han faktisk var ham selv).

Så kom jeg op i sofaen og møffede og blev kildet, og jeg gabte vist også lidt. Måske var det derfor far gav mig en ren ble, puttede mig i flyverdragten, og ud i barnevognen på altanen til en lur, der vist kom til at vare lidt længe.
Da jeg vågnede igen var mor stået op, og far sov! Det er altså svært at hitte rundt i nogen gange med dem…

Endelig var det tid til at komme ned til oldemor. Far og mor farede forvirrede rundt, og samlede ting i poser. Far gav mig flyverdragt på, og lagde mig på sofaen. Så gik han bare ud og tog sko på, imens jeg bare lå der i flyverdragten! Måske kunne jeg godt have kommet ned selv, men altså, han kan da ikke bare sådan lade mig ligge, vel? Så jeg lå og sagde små utilfredse og bestemte lyde, indtil han kom og tog mig op.

Far og mor puttede mig i barnevognen, og hu-hej hvor havde vi travlt! Men lige pludselig, da en af de store gule biler vi tit kører med, sammen med mange andre mennesker, kørte forbi et stykke stoppede de helt op, og så mismodige ud.
Men vi kørte rundt lidt, og så kom der en ny stor gul bil, som heldigvis viste sig at køre hen til der hvor oldemor bor. Dernede var alle Bedsterne! Bedste og Bedstefar, Store- og Lilleonkel og Moster-Anne! Jubii!!!

I stuen var der et flot træ, med røde kugler og småbitte pakker og ting på. Pakkerne var nok det bedste, for jeg måtte ikke rigtig lege med kuglerne, og træet prikkede når man rørte ved det, selvom det var rigtig flot.

Jeg legede rigtig meget sjov fangeleg med Lilleonkel, før Oldemor kom ind og sagde vi skulle spise. Det med at spise var ikke noget jeg lige var i humør til, så jeg kom hurtigt ned igen, og Lilleonkel kom ind i stuen og legede med mig igen - mere jubii!

Lidt senere kom oldemor ind med en stor skål ris a la mande, men som smagte ret meget som risifrutti, som jeg så nærmest fik to gange på én dag!
Det bedste var, at jeg fik lov til at sidde oppe ved Lilleonkel, og spise den helt alene med min egen ske! Det var så spændende og sjovt, at jeg tror jeg glemte alt andet omkring mig!

Så stillede de sig alle sammen op rundt om træet, og begyndte at gå rundt mens de sang. Det mindede lidt om puslingeklubben, men her var det altså bare et træ og ikke en faldskærm man gik rundt om. Jeg holdt lilleonkel og mor i hånden, og gik med rundt, selvom jeg nogen gange syntes det var bedst bare at stoppe op og danse lidt.

Efter det, skulle vi åbne pakker. Jeg fik en masse ting. Mor og far gav mig nogen farvekridt og en rigtig sjov bog med 5 mariehøns, og vistnok også Peter Plys bordet og stolene, selvom jeg fik lov til at pakke dem op for mange dage siden. Bedsterne gav mig en flot kludedukke og nogen flere farvekridt, og mor og far sagde min nye store dyne også var fra dem - men den fik jeg også for mange dage siden. Jul kan godt være lidt svært at hitte rundt i.

Så legede jeg mere med lilleonkel, der kan nyse på den allersjoveste måde i hele verden, så jeg slet ikke kan lade være med at grine rigtig, rigtig højt. Måske er det derfor han gør det, for han gjorde det godt nok mange gange.

Selvom det var blevet sent, og jeg ikke var blevet puttet, var der mere vi skulle nå. Det var slet ikke dårligt, for mens alle de andre slog med en terning og byttede nogen små pakker, mens de larmede og grinede, sad oldemor og mig og hyggede med en masse små chokoladeknapper og sådan noget.

Til sidst blev jeg vist lidt træt, for da de var færdige med at slå med terning, puttede mor mig i flyverdragt, og bedstefar kørte os hjem i Bedsternes bil.

Da vi kom op, kom far mig i nattøj, og puttede mig ind i den store seng ved siden af mor! Ellers sover jeg i min egen seng, men i aften måtte jeg ligge i mors arm, og spise hyggepat lige så længe jeg havde lyst til. Det var bare rigtig dejligt, faktisk så dejligt at jeg vist kom til at falde i søvn.

Det gjorde bare slet ikke noget, for det havde været en lang, men rigtig spændende og sjov dag.

Det der med Jul tror jeg faktisk jeg ret godt kan lide, hvis det er sådan som i dag man gør det.