Januar 2003


Den første måned i år 2003 skete der mange ting for Josefine. Hun begyndte at få øje på mere og mere af sin verden. For eksempel de små kyllinger, som plejede at bo oppe i vuggen, og som mor og far sagde, passede på hende, mens hun sov.

Nu fandt hun ud af, at de kunne sige lyde og ae hende på kinden, og det syntes hun var meget, meget spændende. Hun var også begyndt at komme med rundt i lejligheden, når mor eller far lavede noget. Hun kunne godt nogle gange lide at sidde i sin skråstol og se på, at mor vaskede op eller at mor og far spiste aftensmad.


03-01-03 kl. 14.59 06-01-03 kl. 12.53
"Har I puttet en rigtig fjer på hovedet af kyllingen? Tsk tsk. - I er skøre, far og mor!"   Dengang kunne Josefine godt lide skråstolen, men den blev snart træls at sidde i for sådan en aktiv lille pige.

Den 6. januar havde far og mor og Josefine været hjemme ved Bedstefamilien for at spise. Og om aftenen lå Josefine vaflet i dynen og kiggede. Pludselig opdagede hun et eller andet, der bevægede sig lige ved siden af hende. Hun vendte sig efter det og så en underlig lille ting med 5 små forgreninger. De bevægede sig lige så stille og var meget fascinerende at se på.

Hun opdagede næsten ikke, at mor og far var kommet og stod og slog hænderne sammen i begejstring og sagde noget med, at hun havde opdaget sin ene hånd.


08-01-03 kl. 12.33 08-01-03 kl. 22.45
Josefine fortæller mor et og andet om livet som lille baby i badekarret.   En lille, velvaflet hyggegris.

Josefine havde allerede fundet ud af, at nogle gange kunne verden godt være meget kold. Men så kunne den også somme tider næsten være for varm. Det var den tit lige før eller lige efter, den blev kold. Måske hang det sammen med, at man blev pakket så meget ind i alt muligt?

Sådan var det, for Josefine skulle jo somme tider ud. Nogle gange skulle hun med far eller mor ud at handle, eller også skulle hun på besøg hos Bedstefamilien eller ud og sove på altanen. Og nogle gange skulle man endda ned til lægen eller på besøg hos andre mennesker. Man skulle mange spændende ting, selvom man bare var en lille baby.

I starten af januar prøvede hun endda at blive båret i bæresele i stedet for at ligge i voksiposen i barnevognen. Det var smadderspændende, og hun faldt i søvn og sov godt.


10-01-03 kl. 16.08 17-01-03 kl. 14.44
Boxetten er lige ved at være for lille, men den kan stadig bruges.   "Hjæææælp, jeg kan ikke bevæge mig!!!"

Om aftenen blev Josefine puttet i vuggen inde i soveværelset. Det tog som regel ikke lang tid. Hun faldt for det meste i søvn, mens hun blev ammet, og så bar mor eller far hende ind og lagde hende i vuggen.

Allerede da hun var ca. 7 uger gammel begyndte hun at sove igennem, så hun sov i op til 12-13 timer. Men nogle gange vågnede hun lige lidt, og så kom hun ned i sengen og lå mellem mor og far. Der var det rart at sove videre.

Når mor så stod op, kunne det være, man fik lov at sove i fars puttearm. Der kunne man ligge rigtig trygt og rart.


12-01-03 kl. 10.40 12-01-03 kl. 10.41
Sådan hyggede de sig morgen efter morgen.   "øh far, gider du godt lade være med at snorke mig i øret?!"

Dengang Josefine ikke engang var en uge gammel og boede på Patienthotellet på Skejby Sygehus, fik hun besøg af en lille dreng, som hed Aslak og hans mor, Linda. Lige før hun fyldte 2 måneder, kom de på besøg igen, og det var ret spændende at se sådan en stor dreng.

I det hele taget kunne Josefine godt lide at være sammen med andre mennesker. Far og mor var selvfølgelig bedst, men det var også bare smadderrart at være sammen med Bedstefamilien eller nogle af alle de andre mennesker, som gerne ville være sammen med Josefine. Hun var nemlig en glad og social lille en, som godt kunne lide at have selskab.


12-01-03 kl. 13.45 12-01-03 kl. 13.46
"Du er sød nok, men jeg vil hellere være hos ham den lille!"   Josefine hygger sig sammen med Aslak.

Nogle af de andre, som Josefine godt kunne lide at være sammen med, var de andre børn i mødregruppen. Der var Penelope, Marcus Emil, Carl, Nicolas, Nadia, og Mira, og de var bare sjove at være sammen med.

Carls mor var smaddergod til at tage billeder, og hun havde tit sit kamera med. Somme tider tog hun også billeder af Josefine, og det var mor og far rigtig glad for.


13-01-03 kl. 14.23 13-01-03 kl. 14.25
Carls mor har taget disse to billeder af Josefine, der ganske bestemt ser ud til at tænke på et eller andet.   Josefine tager lige en slapper. Der er mødregruppe hos Penelope og hendes mor.

I løbet af januar blev Josefine også rigtig interesseret i legetøj. Hun begyndte at række ud efter ting, og da hun var hjemme at besøge Penelope, fik hun lov til at låne hendes legestativ.

Derhjemme havde hun også nogle fine rangler og andre ting, som var sjove at holde ved. Men nogle gange var de lidt tunge at løfte selv, så de var måske bedst at kigge på, mens mor og far holdt dem.


13-01-03 kl. 15.51 13-01-03 kl. 15.52
Josefine synes, det er spændende at daske til legesagerne, som hænger ned over hende.   "Jeg ville have forsvoret, at man kunne anvende spejlæg på den måde!"

Dagen før Josefines 2-måneders fødselsdag, kom mor næsten til at tabe hende på gulvet. Når far og mor skulle spise aftensmad, sad de tit inde i stuen, for Josefine ville for det meste også gerne spise der, og så var det godt at sidde i en sofa.

Andre gange ville hun helst bare ligge lidt for sig selv, og sådan var det den dag. Så ville mor lægge hende ned i voksiposen, for den kunne hun nemlig så godt lide. Men så holdt klumremor bare slet ikke ordentligt fat, så Josefine faktisk kom til at tabe hovedet og slå det lige ned i gulvet. Avav.

Heldigvis gjorde det ikke ondt særligt længe, men det gjorde indtryk på mor, for det var nok første gang, Josefine slog sig på den måde.

Dagen før havde far puttet Josefine, og der havde hun grædt så meget, at der var kommet to tårer. Det var de allerførste tårer, så det havde gjort stort indtryk på far.

Sikke en masse, der sådan skulle ske, lige før man fyldte 2 måneder!


15-01-03 kl. 20.53 15-01-03 kl. 20.54
En lille buttet-betuttet baby.   "2! Jeg gætter på, at du har 2 fingre bag mig, far! Fordi jeg fylder 2 måneder i dag."

Allerede i starten af januar, var Josefine ved at være god til at løfte hovedet, når hun lå på maven. Mor plejede at lægge et tæppe op på bordet, for så kunne Josefine løfte hovedet og kigge på mor, og det var en sjov leg, syntes hun.

Der er mange babyer, der ikke kan lide at ligge på maven, men Josefine nød det næsten lige fra starten. Hun var nemlig en lille møffegøj, som gerne ville bruge sin krop. Det havde mor mærket, allerede da hun lå inde i maven, og det var tydeligt lige fra den første dag, hun blev født.

Nu, hvor hun var et par måneder gammel, begyndte hun at få kræfter til rigtig at bruge sin krop, og så var det jo herligt at få lov at ligge og eksperimentere på et tæppe.


16-01-03 kl. 10.34 16-01-03 kl. 10.35
"Grrr...jeg er en lille vagtbaby! Pas på, jeg ikke angriber!".   "Her vogter jeg!"

Far havde orlov de første 12 uger af Josefines liv, så de havde masser af tid til at hygge sig sammen. Nogle gange tog mor en tur ned i byen, og så kunne de rigtig have det sjovt.

Så kunne de for eksempel godt lide at høre musik, og Josefine elskede, når far hørte Lis Sørensen og sang med, hun blev rigtig glad og sprællede og smilede, og far blev helt varm om hjertet. Det var godt med en slags hyggestunder med farmand, for selvom der ikke var mad i ham, så var han alligevel rigtig god at være hos.


16-01-03 kl. 16.52 18-01-03 kl. 10.42
Far og Fine slapper af oven på dagens strabadser, selvom der vist ikke rigtig har været nogen.   Dengang passede babyen lige ned i håndvasken, og det var spændende at blive badet der.

Mor og far snakkede meget med Josefine. Og nogle gange kunne hun også selv svare. Hun havde ikke længere verdens mindste lyd, men hun kunne sige "hyuuwww", som måske var verdens næstmindste lyd. Det betød noget med, at man havde det godt og hyggede sig. Måske betød det næsten alting, for hun sagde det tit.

En dag sagde hun også: "Aaahhh", og far var helt sikker på, at hun havde sagt: "far". Mor var lidt skeptisk, men da de spurgte Josefine, om det betød far, smilede hun og sagde et langtrukkent: "Ihhh...jaaaaa..." Så det gjorde det jo nok :)


19-01-03 kl. 13.54 19-01-03 kl. 13.57
Det er hyggeligt at lege med far.   Josefine laver små spytbobler og rækker tunge.

For det meste var Josefine en glad lille pige. Kun meget sjældent græd hun. Og når hun græd, var hun for det meste nem at trøste. Mor havde læst, at mange små babyer var bange for at være alene, men Josefine sov godt inde i soveværelset, også selvom mor og far ikke var derinde.

Om dagen kunne hun nogle gange finde på at græde, hvis hun f.eks. ikke lige fik opmærksomhed med det samme, hvis det lige var det, hun havde lyst til, for selvom hun sagtens kunne ligge for sig selv, så var hun også glad for selskab, og hun vidste som regel, hvad hun ville. Hun kunne jo heller ikke så godt sige så meget, så ved at græde lidt, gjorde hun far og mor opmærksom på, at nu skulle de lige tage sig lidt sammen og underholde hende.


19-01-03 kl. 13.58 19-01-03 kl. 13.59
Fine, Fine, flyvemaskine!   Josefine imiterer Kaj fra Kaj og Andrea.

I januar lærte Josefine Monic og Rasmus at kende. De skulle snart have en baby, så Monic havde en stor mave, som det var sjovt at ligge på. Det skulle blive sjovt, når Monic fødte sit barn, for så kunne det være, at Josefine og Betteskid kunne lege sammen. Ja, for Monic og Rasmus' baby hed Betteskid inde i maven, ligesom Josefine hed Minimum dengang.

En dag var Josefine med på besøg hos nogle af mors venner. Hun kom med i bæreselen, som hun var blevet rigtig glad for. Det var mor også, for så var det så nemt at have hende med. Pernille og Jarl var rigtig sjove at besøge, så det var spændende at være på besøg. Mor syntes også det var rart at komme lidt ud.

Andre gange var mor og Josefine alene hjemme om aftenen, fordi far var på besøg hos nogle venner. Og så kunne det også nogle gange være, at far og Josefine var alene hjemme. Det var sjovt uanset hvordan det var, for Josefine kunne godt lide mange forskellige ting og mange forskellige mennesker.


19-01-03 kl. 19.59 19-01-03 kl. 20.00
En rigtig hyggekrammer.   Far sidder med sin lille hyggebaby med hængekinder.

Den 20. januar var det fars fødselsdag, og så skulle han selvfølgelig også have en gave af Josefine. Mor påstår, at Josefine selv bestemte, hvad far skulle have, men det er lidt svært at finde ud af, om det bare er noget, hun siger. Han fik et lille rør med en masse små slik-sutter i. For Josefine kunne nemlig godt lide sine sutter, så det var jo fint, hvis far også fik nogle.

Der kom også gæster - hele Bedstefamilien - men selvom det var fars fødselsdag, så var det faktisk på en måde mest Josefine, de kom for at besøge. Det var i hvert fald hende, de allesammen ville sidde med og snakke med. De ville da også godt snakke med far, men ham tog de ikke op på skødet.

Mor havde bagt boller, som de godt kunne lide, men Josefine måtte ikke smage, for hun fik kun mælk. Mor ville gerne have, at hun kun fik mælk det første halve år, fordi det skulle være bedst, hvis hun altså kunne blive mæt. Hun var jo en stor lille baby, og det vigtigste var selvfølgelig, at hun fik det mad, hun havde brug for.


21-01-03 kl. 13.52 21-01-03 kl. 13.53
"Hey mor, er du klar med kameraet? Okay... 1 - 2 - 3 ...   ... appelsiiiiiiiiiiiiiin!"

Heldigvis havde Josefine en god appetit. Nogle gange kunne mor godt blive lidt udmattet om aftenen, for så kunne Josefine godt lide at spise næsten fra far og mor spiste aftensmad og indtil midnat. Men heldigvis fik hun en bedre ryme i løbet af januar, hvor hun spiste lidt hurtigere og sov meget mere.

Så fik mor mere overskud, og det var godt, for det var nu bare hyggeligt at få pat, som de kaldte det, når Josefine skulle spise.


21-01-03 kl. 19.58 29-01-03 kl. 11.34
En veltilfreds baby med mælk i hele hovedet.   En glad mor med en glad baby.

Hen mod slutningen af januar begyndte far og mor at snakke meget om sådan noget med, at far skulle til at arbejde, så mor og Josefine skulle være hjemme uden ham. Det var noget værre noget, syntes de allesammen.

Heldigvis skulle far kun være på arbejde i ca. et halvt år, så skulle han hjem igen og have orlov resten af året. Så skulle mor til gengæld til at studere, så det kun var far, der var hjemme ved Josefine. Og når det så blev januar, skulle Josefine gerne i vuggestue. Det var der heldigvis stadig næsten et år til.


24-01-03 kl. 15.37 24-01-03 kl. 15.38
Nogle gange gider man altså ikke lige smile til fotografen!   Josefine er fra naturens hånd udstyret med en sund skepsis.

En dag sidst på måneden fik Josefine og far og mor besøg af en, som hed Celine. Det var lidt sjovt, for det hed Josefine jo også, men bare til mellemnavn. Celine var en, som mor havde kendt i mange år, og på en måde kunne man godt sige, at hun var Josefines moster, for hun måske lidt var mors søster på en måde.

Så selvom Josefine slet ikke havde nogen rigtig moster, så havde hun alligevel to. For der var jo også Josefines faster, som hed Moster Anne.

Mens moster Celine var på besøg, tog hun mor med en tur i byen, og så skulle Josefine og far være alene i mange timer. Det var første gang, mor var en tur i byen i så mange timer, og selvom Josefine var blevet passet, så var det noget underligt noget, og mor kom til at savne Josefine smaddermeget, selvom hun hyggede sig med Celine og købte nyt tøj og spiste grillmad og alt muligt.


25-01-03 kl. 10.45 25-01-03 kl. 10.47
Hm...det er lidt underligt at blive holdt på den her måde, men det er rart.   Faktisk smaddersjovt, når man lige har vænnet sig lidt til det!

Josefine elskede at komme i bad, og når hun blev puslet, kunne hun også godt lide at få lov at ligge uden tøj på.

Somme tider fik hun også lov at komme ind i stuen og ligge på et tæppe og sprælle uden tøj. Nogle gange kom hun til at tisse, men det gjorde ikke så meget. Far sagde, at det slet ikke lugtede, og mor havde ingen lugtesans, så hun vidste alligevel ikke, hvis der var noget, der lugtede grimt.


26-01-03 kl. 18.35 26-01-03 kl. 18.36
Mon hun synger Internationale?   Det er rart at være nøgen, så man rigtig kan bevæge kroppen.

En dag fik mor en e-mail fra nogen, hun havde boet hos, dengang hun var i USA. Det var noget med, at en gammel dame derovre havde hæklet et tæppe til Josefine. Mor var blevet meget glad for det, men Josefine forstod ikke helt, hvad det var for et postyr.

Men nogle uger senere ankom pakken, og der var faktisk mange spændende ting i. Der var det fine tæppe, som Josefine hurtigt kom til at elske at blive svøbt i. Og så var der en bog, som hun skulle læse med mor og far, når hun blev større. Og noget tøj, som hun måske kunne passe, når det blev sommer. Og så var der også nogle små støvkoste, to stk. så Josefine kunne hjælpe mor eller far med at støve af, når hun blev stor nok til at synes, det var sjovt.


26-01-03 kl. 18.38 26-01-03 kl. 18.41
Josefne kunne godt lide at ligge på maven på puslekommoden.   En fin lille bar savlebaby.

Josefine havde masser af tøj. Mor og far havde nemlig fået flere sække fyldt, allerede dengang Josefine lå inde i maven. Så far og mor have næsten ikke købt noget selv, for der var så meget, som var smaddergodt.

Det bedste var sparkedragter med fødder i, for Josefine kunne ikke så godt have strømper på, for dem sparkede hun bare af, og så kom hun jo til at fryse. En af dem var far særligt vild med. Den var rød med Mickey Mouse på, og den hed bare Mickeydragten. Hun havde den på første gang i slutningen af december, og heldigvis kunne hun passe den i flere måneder.

Indtil da havde det været Peter Kanin-dragten, der var det bedste, men den blev for lille meget hurtigt, for den var kun str. 50 og Josefine var jo 54 cm. allerede, da hun blev født.


29-01-03 kl. 17.08 29-01-03 kl. 17.09
Josefine kaster håndtegn.   "Skal jeg ligge her hele dagen?"

En af de allersidste dage i januar var Josefine ude for at besøge Monic og Betteskid sammen med Mira fra mødregruppen. Det var smadderhyggeligt, og Monic optog en film med Josefine og Mira. Den kan man se et andet sted på den her hjemmeside.

Heldigvis havde Monic allerede købt legesager til Betteskid, selvom den ikke var kommet ud af maven endnu, og Josefine syntes som sædvanligt, at det var meget spændende. Legesagerne derhjemme er jo også sjove, men dem kender man jo, så det er godt nok at se noget nyt af og til.


30-01-03 kl. 13.21 30-01-03 kl. 13.24
Hun ser jo helt forskrækket ud!   "Uhm, de sommerfugle er lige til at spise!"