Februar 2003


Februar startede med, at Josefine viste mor, at hun godt kunne trille fra mave til ryg. Det var nu nok mest tilfældigt, for hun gjorde det i hvert fald først igen næsten tre uger senere.


01-02-03 kl. 13.05 01-02-03 kl. 13.07
Det er noget med, at det står i loven, at søde babyer somme tider skal vendes på hovedet!   Og det kan man godt blive lidt bims af...

Den 5. februar var en begivenhedsrig dag. Først var Josefine med mor til gymnastik. Det var noget, hun gik til sammen med en masse andre mødre, der havde små babyer, som man kunne ligge og kigge på, hvis man altså ikke lige ville have en lur.

Den dag kom Josefine til at tisse helt igennem sit tøj, så det var godt, at mor havde ekstra med. På det tidspunkt plejede de altid at lege en leg, der gik ud på, at Josefine holdt fast i mors eller fars fingre og trak sig op at sidde. Og lige netop den dag til gymnastik, kunne hun faktisk komme helt op at stå.

Efter gymnastisk skulle Josefine passes af Bedstefamilien for 3. gang i sit liv. Det var rigtig sjovt. Det var skægt at kigge efter misserne, men de var stadig lidt for mærkelige til, at Josefine syntes, de var rigtig sjove.


07-02-03 kl. 09.40 11-02-03 kl. 10.57
Tryg søvn i far og mors seng. Josefine har sin lille bi og kyllingerne passer på hende.   Det er blevet sjovt at ligge og prøve at vende sig, men det lykkes ikke helt endnu.

Der var snart ikke længe, til far skulle begynde på arbejde igen, og det var lidt ærgerligt, for det var smadderrart at have ham hjemme. Noget af den sidste tid fik han til at gå med at fremstille en autentisk, polsk borscht, så han gik og rørte i den store gryde i flere dage.

Josefine var nu stadig godt tilfreds med at blive ammet, og mor syntes også, at det var hyggeligt. Om dagen spiste hun temmeligt tit, men det gjorde ikke så meget, for til gengæld sov hun hele natten i 11-13 timer. Sidst på natten kom hun som regel over i mor og fars seng, men hun vågnede ikke rigtigt - begyndte bare at møffe lidt, og så faldt hun trygt i søvn igen, når først hun lå der i smørhullet.


11-02-03 kl. 10.49 11-02-03 kl. 10.50
Far-datter-hygge før far skal afsted på sin første arbejdsdag.   "Uh, den balance kan godt være lidt svær at finde!"

For det meste var det far, der tog Josefine ned i sengen, når hun begyndte at møffe. Mor og far vænnede sig nemlig hurtigt til lige at vågne op og så falde i søvn igen.

Men så en nat tog far fjernbetjeningen og ville tænde for fjernsynet i stedet for at tage Josefine ned. Mor spurgte ham, om han ikke vil tage Fine, men så blev han bare sur og sagde, at han da lige skulle lægge fjernbetjeningen først. Men da han havde gjort det, lagde han sig bare ned og sov.

Om morgenen grinede han meget, for han kunne godt huske, at han havde lavet noget underligt noget, sådan halvt i søvne. Sådan kunne far og mor godt nogle gange være lidt mærkelige, når de var meget trætte.


11-02-03 kl. 10.55 11-02-03 kl. 10.56
Josefine ligger og får sig et lille overblik over tilværelsen.   "Hey, jeg er altså en barsk baby, i hvert fald, nå!"

Nogle gange fortalte mor eller far om, hvor mange der bare var rigtig glade for Josefine. For eksempel hendes storeonkel, Onkel Mille, som næsten var 18 år. En dag skulle han opereres, og noget af det første han sagde, efter han vågnede og blev klar i hovedet var: "Hvordan går det med Fine?"

Og det med at snakke, var faktisk også noget, Fine selv lidt begyndte at kunne. I hvert fald pludrede hun en del. Især om aftenen, lige før hun faldt i søvn. Så kunne hun ligge og sige en masse små lyde, som lød rigtig søde.


11-02-03 kl. 11.00 11-02-03 kl. 11.02
"Hm...jeg synes, jeg så en baby her i nærheden..hvor var det lige henne?...   ...Nåååh, der var den! Hej hej!"

Om aftenen, når mor og far sad og så fjernsyn, kunne Josefine godt lide at ligge mellem dem. Nogle gange blev hun vaflet i dynen, og så kunne hun rigtig hygge sig. Så lå hun gerne og pludrede lige så stille.

Den 9. februar fik hun far og mor til at grine rigtig meget, for lige pludselig sagde hun højt og tydeligt: "Coooo - laaaa".


11-02-03 kl. 11.13 11-02-03 kl. 11.14
Legestativet er rigtig sjovt. Mor har hængt dyrene op i elastikker, så man kan hive dem ned og putte dem i munden.   Måske er den lyserøde elefant Josefines allerbedste ven for tiden?

Dagen før far skulle tilbage til arbejdet, tog mor afsted for at besøge en af Josefines veninder, Mira, og hendes mor. Så kunne far og Josefine nemlig prøve at være helt alene hjemme sammen, så de rigtig kunne hygge sig.

Så var de ude at gå en tur. Josefine var med ude at købe lidt ind, og de hørte musik og legede med legesager nede på gulvet og alt muligt. Det var bare en smadderhyggelig dag.


16-02-03 kl. 19.51 16-02-03 kl. 19.53
Fine har været til barnedåb hos sin lille veninde, Mira.   Man er lidt træt, men osse meget fin i sin lille kjole.

Og så kom dagen, hvor far skulle på arbejde for første gang siden Josefine blev født for 12 uger siden. Det var en lidt underlig dag, men for at far ikke skulle savne sin Fine for meget, gik hun sammen med mor ud og besøgte ham.

Mor havde også engang arbejdet der, hvor far arbejdede, så hun kendte også nogle af de mange mennesker. De var dog mest interesseret i at snakke med Josefine, for det var jo ikke så tit, der kom besøg af sådan en lille baby - og da slet ikke så sød en lille baby som Fine.

Far havde det godt ude på arbejdet, så mor og Fine kunne godt være glade og slappe af, da de gik hjem. Så skulle mor prøve at lave aftensmad, uden der var nogen til at kigge efter Josefine imens. Det var lidt sjovt, for hun var temmeligt forvirret, da hun prøvede at få det hele til at hænge sammen. Men det gik da.

Fine ville helst bare have pat, og det fik hun - flere gange - midt i det hele. Sådan var det bedst!


16-02-03 kl. 20.14 16-02-03 kl. 20.15
Da Josefine blev født, var hendes arme helt små og tynde. Nu er de ved at være dejligt baby-buttede.   Det er dejligt at ligge på sofaen med bar røv.

Mor og Fine prøvede på at komme ud og gå nogle lange ture hver dag. Mor havde godt af motionen, og de havde begge godt af den friske luft. Josefine kunne godt lide, når turen gik hen til nogle mennesker, som hun kunne snakke med og kigge på.

Det var en dejlig dag, da hendes veninde, Mira, skulle døbes. For så var der masser af mennesker og andre babyer, og så havde hun sådan noget sjovt tøj på, som far og mor kaldte en kjole. Det var bare så spændende, at Josefine ikke så godt kunne falde i søvn, selvom hun blev smaddertræt og trængte til en lur. Så tog mor og far en taxa hjem, og det var godt, for så fik hun en lille lur på hjemturen.


17-02-03 kl. 11.17 17-02-03 kl. 11.18
"Wee, det er sjovt at vælte lidt rundt i fars lænestol."   "God-Fine"

Dengang Josefine var så lille, snakkede hendes mor og far tit om hendes lort. Om hvor tit og sådan noget. Og lige omkring det tidspunkt, hvor far startede på arbejde, begyndte Fine at ændre på rytmen. Da hun var nyfødt, lavede hun næsten kun lortebleer, men efter et stykke tid begyndte der at gå længere tid imellem. Og nu kunne der nogle gange gå en hel uge.

Når der så endelig kom noget, kunne der godt være rigtig meget. Så kunne det ikke altid være i en enkelt ble. Men så var det jo godt at have sin mor eller far, som kunne skifte en og gøre en ren, for det var ikke så rart at gå rundt med sådan en tung ble fyldt med lort.


17-02-03 kl. 11.20 17-02-03 kl. 11.21
Nu er det også sjovt at ligge på maven ved legestativet, for man kan begynde at løfte hænderne og tage fat, når man ligger sådan.   "Hm...lilla abe. Gad vide, om det er dig, der står først på menuen i dag?"

I februar fik Josefine smag for at ligge på maven på et tæppe og se fjernsyn. Gerne uden tøj på. Så kunne hun ligge i lang tid og følge med i de spændene ting, der skete i fjernsynet.

En dag lavede mor en lille fotoserie, fordi hun syntes, at Josefine så så sød ud, som hun lå der og fulgte med i et program, som egentlig slet ikke var for børn. Det var bare nogle voksne mennesker, som snakkede sammen, men Josefine var meget fascineret..

Mor var så optaget af at tage billeder, at hun slet ikke opdagede, at Josefine tissede på tæppet. Det opdagede hun først bagefter, da hun havde lagt kameraet væk.


18-02-03 kl. 18.43 18-02-03 kl. 18.45
Bar røv og TV-avis. Det kan ikke være bedre.   "Jeg ved ikke helt, om jeg er enig med manden..."


18-02-03 kl. 18.46 18.02.03 kl. 18.47
"...hov, jeg tror misandten, at jeg tisser!..."   "...øh moar, læg lige det kamera, jeg har altså tisset!..."


18-02-03 kl. 18.48 18-02-03 kl. 18.49
"...ih, hun har slet ikke opdaget det..."   "Hihi, nu siger de noget skægt inde i fjernsynet!..."


18-02-03 kl. 18.50 22-02-03 kl. 11.17
"...jeg tror egentlig godt, jeg vil tørres. Det bliver lidt køligt nede ved benet nu."   Det er også sjovt at putte selve stativet i munden.

Somme tider snakkede mor og far om, at Josefine skulle have et indianernavn. Og de vekslede lidt mellem to forskellige. Når hun lå nøgen og sprællede på et tæppe, syntes de, hun skulle hedde "Lille Rynkerøv", fordi hendes numse fik en hel masse små smilehuller. Faktisk kunne hendes ben og numse se glade ud, når hun sådan lå og hyggede sig.

Andre gange syntes de, hun havde sådan et dejligt glimt i øjnene, at hun skulle hedde "Lille Stjerneøje". Måske hed hun i virkeligheden bare begge dele?


22-02-03 kl. 21.02 22-02-03 kl. 21.03
Josefine i babyautostolen. Hun er lige kommet hjem fra Bedsterne.   Fines første sko, som hun fik af Bedsterne, da hun blev passet.

Midt i februar var Josefine med mor nede på Rådhuspladsen. Der var noget, som mor kaldte demonstration, og som far ikke ville med til, fordi han mente noget andet end dem, der var dernede. Han drillede mor med, at Fine også mente noget andet, og at hun i virkeligheden var agent for CIA. Og mor drillede far med, at Josefine var helt enig med mor.

I virkeligheden hyggede Josefine sig bare i sin barnevogn og fik en rigtig god lur, som hun bare trængte til, fordi hun næsten ikke havde sovet hele dagen. Mor og far havde haft besøg af en af mor veninder, og det var så spændende, at det var svært at give slip og falde i søvn.


22-02-03 kl. 22.00 23-02-03 kl. 17.09
Josefine er faldet i søvn og skal ind i seng.   Kære bukser, som mor købte af en, som hun kender fra nettet.

Josefine så tit sin Bedstefamilie, som var fars familie, mens mors familie boede i en helt anden by, så dem så hun ikke så meget. Der var heller ikke så mange mennesker, kun mormor og morfar.

Morfar havde sådan noget sjovt hår i hele ansigtet, så han var meget spændende. Sidst i februar kom han for at besøge Fine, og det blev meget hyggeligt. Mor havde været bange for morfar, da hun så ham første gang. Men Fine var da ikke spor bange. Det var jo bare morfar, og han var jo ikke spor farlig.


23-02-03 kl. 15.28 23-02-03 kl. 15.29
Josefine hygger sig med morfar...   ...og morfar hygger sig med Josefine.

Josefine havde så meget tøj, at hun slet ikke kunne nå at bruge det hele, fordi hun voksede så meget. For eksempel havde mor købt tøj hende, allerede mens hun stadig lå inde i maven. Der var sådan et par søde bukser med et bjørnehoved på numsen. Dem glædede mor sig sådan til, at hendes baby skulle have på, men da de endelig kom i tanke om dem igen, var hun næsten blevet for stor.

Hun var ikke blevet målt og vejet i februar, men hun vejede i hvert fald over 6 kg., så hun var godt på vej til at fordoble sin fødselsvægt.


23-02-03 kl. 18.11 23-02-03 kl. 18.12
En hyggelig lille ammetår, men hvad er det med den lille hånd?   Måske er Josefine heavy metal-fan?